Als je (alleen) op reis bent is de kans op seksueel contact vermoedelijk vele malen groter dan dat je thuis voor de buis blijft zitten. Een lekker zonnetje en wat drankjes zijn veelal ingrediënten voor hete nachten. Maar ook dan is het raadzaam jezelf en anderen tegen soa’s te beschermen.
Neem het liefst condooms mee uit Nederland, dan ben je in elk geval verzekerd van een goede kwaliteit (te herkennen aan de CE-markering). Bovendien zijn condooms niet in alle landen even goed verkrijgbaar.
 In sommige islamitische landen (bv. Iran) kan je ze beter goed onderin je tas verstoppen anders kan er gedacht worden dat je de intentie hebt om met iemand in het bed te belanden waarmee je niet bent getrouwd, een heuse doodzonde. Overigens waren ze hier in sommige supermarkten in de grote steden wel te koop.

Wees je ervan bewust dat je ook van orale seks chlamydia, gonorroe en syfilis kunt oplopen. 
Tegen Hepatitis B (kan oraal worden overgedragen maar gebeurt het vaakst via geslachtsgemeenschap) kun je je laten vaccineren. Snel vaccineren voorkomt een infectie. Bijvoorbeeld als je je prikt aan een naald, of na seks zonder condoom met iemand met hepatitis B. Vaccinatie moet snel erna starten, binnen zeven dagen.
Kijk bij bloedcontact uit voor hiv en aids. Ga je naar een ontwikkelingsland dan is het meenemen van je eigen steriele naalden zeker aan te raden.
Mocht je thuis toch last krijgen van jeuk, afscheiding, zweertjes of pijn bij het plassen, ga dan naar de huisarts of maak een afspraak bij de SOApoli.

Volg TravelMuse!
Social Media

Nieuwsbrief

Mis nooit meer een avontuur van TravelMuse!