Hier vind je de tofste streetart van China

Hong Kong

Wat mij betreft een van de leukste wijken in Hong Kong is het Central District.
Niet alleen vanwege de tal van barretjes, marktjes en de variëteit van modere wolkenkrabbers en de voor Hong Kong o zo typerende kleine appartementen, maar ik hou vooral van de streetart hier.

Werk van graffiti artiest Xeva die een iconische afbeelding van Bruce Lee heeft vastgelegd, tot de overbekende ‘townhousest’ van Alex Croft.

Behalve dat je je ogen uitkijkt naar de prachtige schilderingen is het soms een nog groter feest om alle (wannabee) influencers op de gevoelige plaat vast te leggen.

Beijing

Een vreemde (Peking) eend in de bijt is de wijk 798 Art District in Beijing.
Hier vind je de alternatievere jeugd nippend aan een latte terwijl hij of zij een tal aan poses voor een van de murals doet. En verwacht niet dat deze met een kiekje klaar zijn, hele reportages worden er geschoten.

Maar op dit voormalige industrieterrein is meer te vinden; eettentjes, platenzaken, theater en galeries.
Een prima plek om je een halve dag te vermaken. En het geeft je een heel andere kijk op het conservatieve Beijing, en na een aantal dagen van paleizen en Mao cultus een absolute verademing om even te toeven.

Shanghai

Waar Beijing district 798 heeft, is er in Shanghai M50. Ook hier betreft het een vervallen industrieterrein met een behoorlijk assortiment aan galeries, barren en fijne winkeltjes. Wel is het er een stuk kleiner en ook qua streetart valt het na Beijing wellicht wat tegen.
Desalniettemin een leuke plek om een paar uur te slenteren en te zien wat de artistieke trends zijn in deze metropool.