Deze 7 kunstgalerijen in Brugge moet je bezocht hebben!

Brugge is één van de populairste toeristische bestemmingen in Europa. Een aantrekkingskracht die heel wat te maken heeft met de historische en culturele waarde van de stad. Niet toevallig vind je dan ook zo goed als nergens een grotere concentratie aan kunstgalerijen terug. Waar de meeste aandacht uitgaat naar de Vlaamse Primitieven zoals Jan van Eyck, Hans Memling en Hugo van der Goes is de stad vandaag de dag ook een centrum van moderne kunst. Hier zijn zeven moderne kunstgalerijen die je niet mag missen in deze prachtige stad.

1. Absolute Art Gallery

Op het adres Dijver 4, vind je de Absolute Art Gallery terug. Deze minimalistische galerij houdt met de regelmaat van de klok tentoonstellingen met de meest interessante werken van hun 32 kunstenaars. Met namen als Julian Opie, de lokale Christine Comyn en Marc Lagrange onder deze 32 is een hoog niveau een zekerheid.

2. Galerij Koen Broes

In het centrum van de stad, bij het drukke Simon Stevinplein, vind je achter deur nummer 12 de Galerij Koen Broes. De specialiteit? Grafische kunst van hedendaagse kunstenaars. Eigenaars Koen en Carine Broes maken daarbij de bewuste keuze de focus niet te leggen op grote namen. In hun eigen woorden verkiezen ze “een stem te geven aan opkomende artiesten die geen toegevingen doen op vlak van technische kwaliteit en uitstraling”.

3. 44 Gallery

Net ten noorden van de Grote Markt kan je op Genthof nummer 44 de befaamde 44 Gallery terugvinden. Eigenaars Luc Rabaey en Veerle De Sutter stellen fotografisch werk van hoog niveau tentoon. Zo liepen er recent een tentoonstelling van Herman van den Boom en ze vertegenwoordigen ook grote namen als Julie Van Der Vaart en Titus Simoens.

 

4. Museum Gallery Xpo Salvador Dali

Op de Grote Markt aan het Belfort ligt deze permanente tentoonstelling met het beste werk van Salvador Dali. Grafische kunst en beeldhouwwerken van de excentrieke Spanjaard worden tentoongesteld in de knappe setting van het Brugse Belfort. Een beperkt aantal werken is overigens ook te koop voor wie interesse heeft.

5. Jacquemine art Gallery

De Jacquemine art Gallery is uniek in die zin dat het ook een heuse B&B is. Eigenaars Pavel en Annie verwelkomen je graag in dit prachtige huis dat stamt uit de 13de eeuw. Naast de luxe van de B&B zelf kan je hier ook genieten van de abstracte kunst van Pavel. Wie fan is van droomlandschappen en surrealisme zal zijn werk zeker kunnen smaken.

6. Art 14

Gelegen op Dijver nummer 14 biedt Art 14 de werken van 12 artiesten aan. Onder die 12 vind je namen terug als Milan Chabera, Jesus Curia, Lieven Demunter en Jacek Hazuka.

7. Art Gallery Groeninge: Paul Van Hecke

Paul Van Hecke werd in Brugge geboren, maar schrijft een grote invloed op zijn werk toe aan Oosterse filosofie. Zijn kunstwerken zijn dan misschien ook het beste te omschrijven als mediterend.

Deze tips over Brugge zijn geschreven door Veerle, een van de vier reisfanaten die bestaan uit Bart, Fien en Wout. Zij zijn 4 Belgische reisfanaten die iedere vakantie grijpen om wereldervaringen op te doen dichtbij huis of soms heel ver weg. Oorspronkelijk als backpackers maar door de tijd heen geëvolueerd naar gezinsvakanties. Meer van hen lezen? Kijk dan op https://www.reisfanaten.be.
Dank je wel Veerle voor het delen van je tips!