Namaste! Nepal en India

nepalNepalNepalNepalNepalNepalMumbai

Visum India

Daar sta je dan om vijf uur nachts op New Delhi AirPort. Ditmaal met mijn grote liefde aan mijn zijde.
Hij glimmend van trots naast zijn meisje met haar 45 landen op de teller. Alles had ze georganiseerd, want als iemand wist wat er voor welk land geregeld moest worden dan wist zij het wel.

De afgelopen weken waren door haar zorgvuldig routes uitgestippeld, prikken gehaald en tassen gepakt. Het avontuur kon beginnen. En dat zou het.
Want ik mag over vele talenten beschikken, rekenen kan ik niet. Klok kijken al evenmin. En zo belanden we door mijn miscalculatie vijf uur na het verlopen van ons visum op Delhi.
Oftewel als illegalen, en hoe we dat voor ons hadden gezien. Regelrecht terug naar Nederland was het devies.

Mount Everest

Krokodillentranen, een verzonnen huwelijksreis, en een gefakete ruzie verder konden ze met een oplossing akkoord gaan; we mochten met de eerste vlucht naar Nepal.
Maar niet voordat onze paspoorten werden afgenomen en we onder bewapende escorte het vliegtuig in gezet werden.
Ja schatje, jij wilde avontuur, dan krijg je dat! En zo belanden we zonder enige voorbereiding maar met hoogtevrees in het land van de Mount Everest.

Liftend van de ene Pick Up truck naar de andere togen we van ontwikkelingshulp dorp naar het volgende. Want ook hier maakte ik wat schoonheidsfoutjes; kaart lezen valt klaarblijkelijk ook niet onder mijn specialiteiten.
Gelukkig kregen we twee weken later wel ons nieuwe Visum wat ons toegang verleende tot India, zuid India om precies te zijn.

Goa, Seks, drugs en Rock ’n Roll

Goa, vergane glorie als het gaat om Seks, drugs en Rock ‘n Roll. Als echte lovebirds betaamt hebben wij hier onze eigen draai aan gegeven en hiermee wellicht ons karma verspild.
Want nog geen twee dagen na het paradijselijk toeven in ons liefdesnest werden we tijdens onze slaap beroofd van al onze bagage.
Nu is het een cliché te zeggen dat elkaar hebben het belangrijkste is. Maar het is wel degelijk zo als je het staat op te nemen tegen een tal Indiërs die illegaal een resort runnen en toch liever niet hebben dat je aangifte bij de Indiase flikken doet.
Overigens goed om te weten dat whiskey bij ons beiden tot een comateus effect weet te leiden.

Met de trein door India

Op het moment van schrijven lig ik in de trein naar Mumbai.
Niet zoals er altijd aangeraden wordt om er een paar extra roepies tegen aan te gooien om zo te genieten van al het comfort in de slaapcoupé.
Nee, wij stapten per ongeluk in de verkeerde trein waardoor we nu tussen de kippen en groot aantal starende mennekes zijn belandt.
Nog even en dan staan we weer met beide benen op Hollandse bodem. In korte shorts, dat dan weer wel. Want meer dan dat hebben we sinds de diefstal niet meer om ons lijf.
Net als de meeste Indiërs!