Mijn mooiste reisfoto’s van 2018

Nog niet eens ten einde, maar vooralsnog heeft 2018 mij op reisgebied alles behalve teleurgesteld.
Zo begon ik in januari met een stedentrip naar Wenen, om nog geen paar weken later naar het romantische Rome af te reizen.

Begin april was het tijd voor Georgië. Dé onontdekte en een zeer ongepolijste parel.
Wel is deze oud Sovjet republiek echt een absolute aanrader voor de doorgewinterde reiziger.
Waande ik me het ene moment in de sneeuw, een dag later kon ik in bikini ronddartelen.
En dat alles onder genot van de meest heerlijke wijnen, daar dit land om haar waanzinnige wijnproductie bekend staat.

Toen ik toch in de buurt was kon ik het niet laten Armenië aan te doen.
Een van de kleinste landen, maar groots in haar ellende. Maar de positiviteit waarop de Armeniërs hiermee omgaan raakte mij. Daarom is dit land misschien wel een mijn mooiste herinnering van het afgelopen jaar.

Absoluut hoogtepunt was mijn vijfdaagse trip naar New York.
Niet alleen vanwege het feit dat het behoorlijk wat voeten in aarde had om het visa te bemachtigen nadat ik vorig jaar in Iran ben geweest.
Ook omdat het een absolute wereldstad is.
En hoe gaaf is om de Big Apple vanaf bovenaf te zien vanuit een helikopter!

“Jij bent altijd op vakantie” krijg ik wekelijks te horen. Maar het voelt anders, kan ik je vertellen.
Vaker kom ik uitgeput (of ziek) terug dan dat ik opgeladen ben. Niettemin vanwege alle indrukken die ik op heb gedaan, maar ook omdat je altijd bezig bent met plannen.
Een van de meest relaxte trips dan ook was een lang weekend naar Normandië met een vriendin in haar fantastische Volkswagen busje. Tuffend langs Cidre boerderijen, het proeven van Calvados, lekker eten en Cultuur snuiven aan de D-Day stranden, ga dit ook doen!

Hierna maakte ik nog twee stedentrips, een naar Venetië en een naar Bristol.
Deze eerste vreesde ik enigszins vanwege het toerisme, maar eerlijk gezegd viel dit reuze mee.
Uiteindelijk bestond dit weekend vooral uit heerlijk slenteren, pasta’s en borrelen.

Een veel rauwere bestemming die erna volgde was Bristol. Een stoere stad vol streetart waaronder een hoop Banksy en natuurlijk de Bristolian sound, denk aan Portishead, Massive Attack en Tricky. Een goed concert kon uiteraard niet ontbreken en vanzelfsprekend een bezoek aan de nodige pubs.

Iets dichter bij huis was een weekend Friesland. Mooier weer dan afgelopen zomer hadden we ons niet kunnen wensen en ook ik moest daar eens van genieten. Zo maakte ik met een vriend een roadtrip door het noorden van Nederland om wild te kamperen. Springend over hekken en banjerend door weilanden om ons tentje ver van de beschaving op te zetten. Romantiek ten top!

En ja, dan China. Zeggen dat het mijn mooiste reis ooit geweest is, nee dat zeker niet. Wel vond ik het een heel fascinerend land. Qua landschappen een die je niet zal teleurstellen, maar wat betreft een land waar je een warm gevoel aan overhoudt daar kan ik kort over zijn- dat zal hier niet gebeuren.
Desalniettemin wel een land waar je schitterende plaatjes kan schieten, en dat heb ik dan ook zeker niet nagelaten!

Last, but not least zal ik ook dit jaar wederom afsluiten in Parijs.
Na twee jaar wordt het een traditie zegt men, ik vermoed dat het nu het vijfde jaar achtereen is dat ik deze stad aan het eind van het jaar aandoe. Een stad die altijd kan. Grimmig, sexy en markant. Hier nip ik mijn cappuccino’s in de ochtend aan Canal Saint-Martin, om in de middag mijn tanden in een verse baguette te zetten en mij de rest van de dag al struinend te vermaken in galeries al dan niet met een glas wijn in de hand.
Om de avond af te sluiten met een malse ‘canard’ en Crème brûlée. Je begrijpt, ik kan niet wachten op deze aaneensluiting van culinaire orgasmes.

2019….Give it to me baby!!

Voor volgend jaar staan er ook al drie mooie bestemmingen op de agenda.
Zo vetrek ik in januari naar het zonnige Senegal, op een weekendje Marrakech na de eerste Afrika beleving.
En in maart ga naar Beirut in Libanon. Want de charme van het Midden-Oosten kan ik nog steeds niet weerstaan.
In april vertrek ik naar de Oekraïne, waar een bezoek aan Tsjernobyl niet kan ontbreken.
Heb je verder nog tips waar ik volgens jou echt heen zou moeten, laat het mij weten!

Kijk je mee naar mijn mooiste reisfoto’s van het afgelopen jaar in willekeurige volgorde.

Welke vind jij het mooist?

Yangshou, China

Yangshuo, China

Longsheng, China

New York, USA

Qazbegi, Georgië

Armenië

Yerevan, Armenië

Armenië

New York, USA

Beijing, China

Hong Kong, Hong Kong

Gori, Georgië

Shanghai