Tijdens Buchmesse, de Duitse boekenbeurs, naar Frankfurt

Frankfurt, Buchmesse, daar moest ik heen! Niettemin omdat deze boekenbeurs binnen mijn werkgebied valt als commercieel verantwoordelijke in de kunst, cultuur en literatuur maar vooral omdat het in mijn interessegebied ligt.

Slapen in het Five Elements Hostel

Ik slaap in het Five Elements Hostel op de Moselstrasse 40. Volgens hostelworld zijn er maar 7 hostels te vinden in Frankfurt en daarmee is het tevens het duurste hostel waar ik ooit geslapen heb. Voor een stapelbed in een zes- persoonsdorm betaalde ik tijdens de Buchmesse €60.- terwijl voor mij normaliter €20,- het gemiddelde is voor een slaapplek. Het doet erg klinisch aan maar daarentegen zijn de badkamers meer dan proper. De gezamenlijke ruimte is in tegenstelling tot de slaapzaal wel heel sfeervol! Van zakenmannen in pak tot backpackers, allen drinken zij gezamenlijk tot in de vroege uurtjes hun halve liter pullen weg.

Stadsdeel met 2 kanten: Bahnhofsviertel

Het hostel bevind zich middenin het red light district, het Bahnhofsviertel. Waar ik mij in eerste instantie afvraag hoe ik hier nou weer ben beland, valt dit achteraf alles mee. Het blijkt juist een steeds hipper wordende wijk. Waar je je enerzijds waant tussen de prostituees, heroïne spuitende mennen, en dildo’s je vanuit hun vitrine aankijken, wisselt dit zich af met leuke eettentjes. De Moselstrasse kruist met de Kaiserstrasse en deze loopt door tot aan het zakendistrict.