U zot vermaken in Gent doe je zo!

Minder toeristisch dan Brugge, kleiner, pittoresker en overzichtelijker dan Antwerpen.
Geen auto’s in de stad, maar wel veel studenten die de stad bruisend maken, ik zeg een
prima stad om je roadtrip door België te starten.

Rijk historisch centrum

Alles is op loopafstand vanaf het moment dat je midden in het historische centrum staat. Alleen al rond de Markt vind je een aantal hoogtepunten: de Sint Baafskathedraal, het Belfort, Sint Niklaaskerk en de Sint Michielskerk. Allemaal binnen enkele minuten van elkaar verwijderd. Ondertussen loop je langs een tal van gotische bouwwerken. Iets verderop vind je Gravensteen, de burcht.

 

Maar voordat we aan onze stadstour gaan beginnen eerst tijd voor een bak straffe koffie. Dit doen we bij Mokabon. Hiernaast is de Starbucks maar dit is zoveel leuker. Je hebt het idee alsof je terug in de tijd stapt. Koffie is gewoon koffie en de enige opsmuk die ze serveren is een dot slagroom in je bakkie pleur. Je ziet hier volk van diverse pluimage; dames van weleer, studenten en Turkse arbeiders.

Gentse Neuzekes snoepen

Als tussendoortje koop je een zakje Neuzekes ofwel de Cuberdon. Een Gentse neus is een lokale, zoet delicaat vaak met een frambozensmaak. De buitenkant van het kegelvormige snoepje is hard, de binnenkant is gemaakt van gelatine. Ze zijn allemachtig zoet, maar heerlijk in combinatie met een Kriek biertje.

Winkelen doe je hier

Als je wat kunst wilt snuffelen ga dan naar Galerie St-John, deze is gevestigd in de historische St-Jan in d’Olie kapel, in de schaduw van de St-Jacobskerk in het Gentse stadscentrum.  Een prachtig pand en binnen geniet je van prachtig klassieke muziek door de goede akoestiek, en maak je een praatje met de galeriehoudster.

Shoppen voor leuke snuisterijen doe je bij Helen B. Hier word je oprecht blij van al haar zelf gemaakte spulletjes voor in huis.
https://www.helenb.be, goedkoop is het overigens niet.

Steegje vol streetart

Zeg Gent en je zegt streetart. Zo hebben bekende streetartartiesten zoals ROA en Bué hier enkele prachtige werken gemaakt. In de Werregarenstraat, een steegje die helemaal vol gekleurd is met alle soorten en maten pieces en tags. Het contrast met de mooie tuin en oude gebouwen is uniek om te zien. Voor liefhebbers van graffiti zeker de moeite waard om eens door heen te lopen.

Comic Sans bar, flipperkasten en metal

Tijd voor pintjes en vermaak?! Wij gingen naar de Comic Sans bar. Naast heel wat superheldendecoratie aan de muren, posters, gepersonaliseerde tafels en drankkaarten in comicbookstijl valt zeker ook de toog op, deze is behangen met tal van originele comicbookpagina’s uit de grootste series van DC en Marvel. Verder heeft Comic Sans een kleine shop met superhero, sci-fi en fantasy merchandise en natuurlijk een tal van heerlijke flipperkasten. Maar het aller fijnst is de muziek; gewoon snoeiharde metal!
Comics Sans bevindt zich in Klein Turkije 8, 9000 Gent, vlakbij de Korenmarkt en de Sint-Niklaaskerk.

Jouw New Orleans aan de Leie

Tijd voor wat relaxtere deuntjes! Hiervoor ben je een paar panden verder aan het juiste adres, en wel bij Missy Sippy, waar minimaal een keer per week jamsessies zijn, Het old-fashioned interieur met imposante foto’s en knusse salonelementen ademt het elan van een gezellig bluescafé van de 21e eeuw uit. Zoals ze zelf zeggen “Jouw New Orleans aan de Leie.”
Drink hier een lekkere cocktail en luister naar de fijne muziek.

Sluit je dag Gent af met een mooie nachtwandeling door de stad.
Steek je arm in die van je geliefde, deel een zak frites en geniet een laatste keer van deze middeleeuwse stad die in het avond gloren misschien wel nog mooier is.

Slapen op een indoorcamping

Slapen deden we bij Treck Hostel, een indoor camping waar je heel het jaar door droog kan kamperen!   
De caravans zijn allemaal voorzien van een ander thema; van Hawaï tot retro tot graffiti. 
Van binnen ingericht met een prima bedje en een zitje, schitterende tijgerprint gordijntjes en graffitileuzen. Maar voor je sleurhut kun je ook nog een drankje doen, spelen met strandballen of tafeltennissen, net als op een echte camping.