Genomineerd voor een Liebster Award

Yes, de eerste nominatie voor mijn blog is in de pocket!
Door Sophie & Kirsten van Food & Spots ben ik afgelopen week genomineerd voor een Liebster Award.
Dank jullie wel voor de mooie woorden.
Hoe tof is dat als andere bloggers jouw blog tussen al die andere fantastische blogs opmerken!

Deze virtuele award is een blijk van waardering en een mooie kans om nieuwe blogs te ontdekken. Bloggers worden door elkaar genomineerd en zo gaat de Award van blog naar blog. Wanneer je genomineerd bent, krijg je een aantal vragen en vervolgens nomineer je zelf een aantal blogs die dan weer de Award in handen krijgen.

Ik werd aan de tand gevoeld door Sophie & Kirsten, twee jonge meiden die samen schrijven over reizen en proeven. Samen hebben zij al een groot deel van de wereld gezien en vertellen zij je in hun blog graag meer over de beste reisroutes in Midden- en Zuid-Amerika en de hipste hotspots in Amsterdam. Zeker een blog die de moeite waard is om een kijkje op te nemen.

Na de vragen van Sophie & Kirsten nomineer ik mijn favoriete bloggers.

– Wat of wie heeft je geïnspireerd om te gaan reizen?
Nadat mijn ouders waren overleden en ik mijn relatie verbrak voelde het alsof ik aan niemand meer iets hoefde te verantwoorden. Een mooi moment om mijn backpack te pakken en ik koos ervoor alleen naar Argentinië te trekken. Vanaf dat moment was ik letterlijk verslaafd aan het reizen, en dan met name het gevoel van vrijheid dat dit met zich meebrengt.

– Welk land is je het meeste bijgebleven van alle landen waar je bent geweest?
Misschien wel de moeilijkste vraag omdat ik aan zoveel landen prachtige herinneringen heb. 
Uiteraard ontbreekt Iran niet in dit rijtje. Een van de meest gastvrije landen met haar prachtige mensen. Maar ook vond ik het heel intens te ontdekken dat er landen zijn waar je zo beperkt wordt in je dagelijks leven.
Andere plekken die mij het meest zijn bijgebleven zijn Argentinië, omdat het de eerste keer alleen op reis was.
En afgelopen jaar een bezoek aan Auschwitz in Polen wat veel losmaakte.

– Wat voor type reiziger ben je?
Ik ben wel een echte low-budget reiziger; slaap in hostels/dorms, hangmatten of bij mensen thuis.
Als ik een langere tijd op reis ben dan reis ik het liefst alleen, maar ook korte stedentrips vind ik leuk om alleen te doen.
Wel zoek ik altijd het gezelschap van andere reizigers of locals op.

– Wat is je mooiste herinnering aan de reizen die je hebt gemaakt?
Van een kameel die ineens met haar jong voor me langs liep in de woestijn van Kashan in Iran, tot liften in Mandalay, Ajax kijken in Isfahan, feesten op een dak in Palermo (Buenos Aires) tot de schoonheid van Machu Picchu, Birmeese karaoke in de nachtbus van Myanmar, het zien afbrokkelen van ijsschotsen in Patagonië, stomdronken worden in de jungle van Colombia, tot de mooiste vriendschappen die gesloten zijn.
Ik kan echt geen keuze maken in de ontelbare herinneringen die ik heb en ik nog elke keer maak.

– Wat is het meest extreme wat je hebt meegemaakt op één van je reizen?
Ik denk dan toch paraglyden in San Gil, Colombia. Maar dat heeft er vooral mee te maken dat ik ontzettende hoogtevrees heb.
En hoeveel bergen ik inmiddels getrotseerd heb, ik blijf het elke keer eng vinden. Meestal vind je me dan ook huilend of versteend van angst totdat iemand me zijn of haar hand toereikt.

– Wat is je favoriete stad ter wereld?
By far is dat nog steeds Buenos Aires. Rauw, spannend, gedreven, passioneel. Een stad waar alle clichés samenkomen en waar het eten en de wijn goddelijk zijn. 
Ondanks dat het heel westers is waan je je toch in Zuid Amerikaanse sferen.

– Wat is jouw beste reistip?
Neem altijd het kaartje van je hotel/ hostel mee als je op stap gaat.
En bijna inherent hieraan, download Maps.me en je vindt negen van de tien keer de weg weer terug.

Maar dat is een heel praktisch antwoord. En praktische antwoorden zijn nooit sexy!
Mijn beste reistip is dat je het advies dat je ouders je ooit als kind gaven om niet met vreemden te praten als eerste in de wind moet slaan.

Praten met onbekende of het nou locals zijn of andere backpackers vind ik het meest interessant. Iedereen heeft een verhaal, soms dodelijk saai, vaak verrassend mooi.

– Waar gaat je volgende reis naar toe?
Ik ga komend weekend samen met een vriend naar Wenen.
De volgende reis die ik alleen zal maken is eind maart naar Georgië.

Mijn nominaties;

Reisreport 

Deze site is opgezet door het reislustige koppel Marlou en Godfried. Zij is afgestudeerd journalist, hij de tech en video man. Samen reizen ze voornamelijk naar niet alledaagse bestemmingen en het mag een wonder heten dat we elkaar nog nooit zijn tegengekomen daar we altijd op dezelfde plekken zijn.
Je vindt hier een tal van handige reisgidsen voor o.a. Iran, Montenegro en Jordanië is in de maak.
Ga dit leuke stel volgen!

Dutch nomad couple

Nog zo’n nomadisch stel zijn Tino en Angela uit Dordrecht. Ze hebben hun 9-5 baan opgegeven en leven hun droom nu voltijd achterna. Prachtige foto’s, en inspirerende filmpjes van dit verliefde koppel zijn jaloersmakend als je hun instagram pagina er op naslaat. Zeker de moeite waard een kijkje te nemen.

Mind of a hitchhiker

Deze blog is van de Nederlandse Iris Veldwijk. Deze stoere chick lift door onconventionele bestemmingen als Iran, Oekraïne en Mexico. Haar reizen zijn niet eens low-budget maar No-budget en heeft deze filosofie naar een hoger lever getild. Hier lees je alles over liften, couchsurfen en dumpster diving. 

Life of Sadaf

Gewoond in Spanje, en twee keer door Australië gereisd. Bij deze meid zit reizen in haar genen. Soms een halve hippie, maar vooral een echte bohemien. Van haar vlotte pen word je blij! En niet alleen voor reizen moet je bij Sadaf zijn, ook weet ze te inspireren met lekkere maaltijden of je te boeien met een persoonlijk verhaal. Kortom, lezen dus!

Vragen voor de door mij genomineerde bloggers;

  • Aan welke bestemming koester je de mooiste herinnering?
  • Wat is je dierbaarste bezit dat je meeneemt op reis?
  • Met welk budget reizen jullie?
  • Wat is het lekkerst wat jullie ooit hebben gegeten op reis?
  • Waar gaat jullie volgende reis heen?
  • Wat zou een reden voor jullie kunnen zijn om niet meer te reizen?
  • Naast wie zou je nog wel eens in het vliegtuig willen zitten en waarom?
  • Wat is het meest extreme dat jullie ooit hebben meegemaakt op reis?