6x liefde (en lust) op reis

Met Valentijnsdag weer voor de deur is het tijd voor een lijstje vol romantiek, of pure lust, het is maar hoe je het bekijkt.
Want welke bestemmingen lenen zich nou echt voor pure hartstocht en passionele nachten?
Ik zette mijn meest 6 memorabele momenten voor je op rij.

Niets zo poëtisch als vakantieliefde. De kans is groot dat je elkaar na een bepaalde periode niet meer zal zien omdat elkaars wegen letterlijk zullen scheiden. En om die reden kan je maar een ding doen, en dat is er een onvergetelijke tijd van maken!

1. I Follow you- Argentinië

Zo belande ik in Argentinië in de armen van een van onze oosterburen.
Neerlands vriendje werd bruut via Skype aan de kant gezet en niks stond deze groots en meeslepende romance nog in de weg.

Tango dansend door de supermarkt van Puerto Maderyn, gepassioneerde vrijpartijen in gammele hostelbedjes waar de veren uitstaken, hand in hand luisterend naar de krakende ijsschotsen in El Calafate, stoned wiegend in hangmatten op schurende reggaeton beats.
En natuurlijk elkaars namen schrijven in het zand.

Snotterend eindigde dit avontuur in het vliegtuig terug naar Buenos Aires. Ons nummer van
Trigerfingers’ “I Follow Rivers” op repeat, You’re my river running high
Run deep, run wild!

2. Grenzeloos verliefd- Petra, Jordanie

De mooiste plek waar ik ooit heb mogen kussen is er tevens ook een waarvan ik mijzelf af en toe nog hoofdschuddend voor in de spiegel aankijk.
Namelijk met de look-a-like van Johnny Depp uit Petra, Jordanië.
Hij en zijn Bedoeïenen broeders hadden mijn reisvriend uit de States en mij uitgenodigd voor het avondeten bij hen in de grot, iets voorbij de koninklijke tombes.

Met onze handen aten we van de zojuist op het zelfgestookte vuur een vanmorgen geslachte kip.
De zon is onder gegaan en heeft plaats gemaakt voor de maan. Sterren fonkelden en ik luisterde naar de beat van Underworld die echoot in de vallei. Een fles whisky cola gaat rond en ik barstte bijna uit m’n voegen van geluk.

Nadat de maaltijd verorberd is werd het tijd richting de uitgang te keren. 
De alcohol had zijn werk gedaan en voor ik het weet staat Jack Sparrow achter me met zijn handen in de mijne gevlochten. Hij ruikt naar een combinatie van Marlboro, kampvuur en whisky.
Aangekomen voor de Khazneh raakten zijn lippen de mijne.

Ik laat mijn fantasie de vrije loop en zie mijzelf als een Jordanees prinsesje.
Wonend in een grot, primitief badend in zijn eigen gemaakte warmwaterbron, leer ik onder toeziend oog van zijn moeder brood te bakken, tot ik me realiseer dat ik geen topic wil zijn in de volgende reeks “Grenzeloos verliefd.” Wetend dat ik een wandelend cliché ben, en zij de skileraren van het Midden-Oosten. Maar je leeft maar een keer en zijn zwart omlijnde ogen deden me sidderen van opwinding.

3. French Kiss – Parijs

In geen enkel lijstje zal deze stad van de liefde ontbreken, ook in deze niet!

French Kiss, So fine! Daar ik nog nooit gezoend had met een fransoos moest het er maar eens van komen aldus mijn vriendin. Een saillant detail is dat we ons dat moment op een gay-feest bevonden. Overigens een die bekend stond volgens het 100% boekje als een leuk etablissement waar je met je grootouders tapas kon eten.
Geen idee hoe de schrijvers dit voor zich hadden gezien daar we werden omringt door enkel mooie  mensen die zich in de meest uitdagende posities met elkaar wisten te vermaken.

De flessen Rose en de vrolijke deuntjes van Madonna en Whitney Houston wisten ook mij letterlijk en figuurlijk loslippiger te maken en zo stond ik binnen no time te genieten van een gevuld huigje.
Mocht die ene zoen representatief staan hoe Fransmannen kussen, dan kan ik dit een ieder aanbevelen.
Dat hij de avond weer netjes met zijn vriendje naar huis ging mocht de pret niet drukken, mijn French kiss was eindelijk een feit!

4.”All the things she said” – Colombia

Nooit geweten dat ik het in me had; onkuise gevoelens voor een dame.
Samen gingen we op boevenpad, liepen we zingend kilometers door de brandende hitte, kampeerden we in de jungle en hadden we de grootste lol om alles, om niets.

Wellicht was het de combinatie van Colombiaanse zon, de alcohol, haar lange blonde haren, het Duitse accent of het feit dat ze elke dag op pad ging om eten voor me te scoren. Broodjes kaas, tomaat, en avocado. Liefde gaat tenslotte door de maag.
Bij die van haar echter door haar neus. Op zich niet onoverkomelijk, zeker niet in een land waar
in het witte poeder geen E-nummertje te bekennen valt.

Maar nadat onze wilde nacht bruut verstoord werd door de Colombiaanse kit die met zijn hand langs het kruis van mijn broek bleef gaan op zoek naar het witte poeder eindigde ons liefdesavontuur vroegtijdig.

5. Hello Goodbye momentje, -Schiphol, Amsterdam

Misschien wel de mooiste vorm van liefde; vriendschap! Daar liefde zoveel meer is dan enkel gepassioneerde verhoudingen of ordinair gepenetreer.
Zo heb ik een hele hoop prachtige mensen onderweg leren kennen. Sommige bleven kortstondige vrienden-voor-een-uur/dag/avond/week, anderen werden vriendschappen-voor-het-leven.

Met een prachtige dame die ik in Iran heb ontmoet mocht ik de schoonheid van dit land ontdekken, maar ook terug in Nederland ontdekten we dat we meer gemeen hebben dan enkel de liefde voor dit bijzondere land.

En ook met een jongen uit Bremen (wat is er toch met die Duitsers) die ik in Thailand heb leren kennen bleek hij meer te zijn dan enkel iemand om buckets mee soldaat maken. Zo reizen we nog steeds regelmatig samen en komen we om de paar weken bij elkaar om te werken aan deze super gelikte site!

Maar laat ik zeker ook mijn “oude”  vrienden in Nederland niet vergeten. Want hoe gaaf is het als je wordt opgewacht met een kitscherige helium ballon als je door de schuifdeuren van de aankomsthal op Schiphol stapt! Betere Hello Goodbye momenten zijn er niet!

En last but not least- diegene die met alle liefde op je hond passen!

6. Total Eclipse of the heart- Zagreb, Kroatië

Mocht je de veertiende nou de hele dag voor nop onder de brievenbus hebben gelegen, reikhalzend naar een rode envelop door je gleuf dan biedt het Museum voor Broken relationships in Zagreb altijd nog soelaas.

Hier vind je objecten die ronduit grappig zijn zoals een foto genomen aan een meer met als onderschrift;
“De plek waar ik voor het eerst zijn penis in het zonlicht zag.”

Maar er waren ook verhalen die mij tot tranen toe roerden. 
Van iemand die op zomerkamp door zijn of haar leider is verkracht op de leeftijd van negen jaar. Jaren later kwam het besef bij het slachtoffer dat deze nog steeds hield van hem. Om zichzelf hiervan te verlossen is er uiteindelijk aangifte gedaan, en dit document is ook in het museum opgenomen.

Mocht je zelf nog souvenirs hebben die je doen herinneren aan je grote liefde, onbeantwoorde, of anderzijds een liefde die jou met een gebroken hart achterliet dan kan je deze inclusief je verhaal opsturen. Mochten zij het interessant genoeg vinden dan kan het zomaar zijn dat jouw relikwie hier wordt tentoongesteld.

Ook is er een altaartje ingericht voor bekentenissen en lees je wat andere museumbezoekers hebben op te biechten of mee moeten dealen. Bij het lezen van zoveel hartzeer kon ik niet anders dan mijn tranen de vrije loop laten.

Gelukkig biedt de museumwinkel troost en kan je repen chocola en flessen wijn kopen om je er weer bovenop te helpen.

 

Make love not war